overgewicht, ondergewicht en eetstoornissen

Overgewicht

Gewichtsvermindering verlangt een goede motivatie, doorzettingsvermogen, goede begeleiding en een realistisch doel. Enkele kilo`s afvallen kan al een positief effect op de gezondheid uitoefenen. Ik begeleid u bij een methode waaraan u de voorkeur geeft. Dat kan een traditioneel energiebeperkt dieet zijn, maar ook het Sonja Bakker-dieet, een koolhydraatbeperkt dieet (dr. Frank, South Beach, Atkins), puntendieet, maaltijdvervangers of een dieet gebaseerd op een alternatieve voedingswijze. Samen zoeken we de manier waarmee u het beste uit de voeten kunt, en die u op weg helpt naar een gezond lichaamsgewicht.

Uw voordeel:
• specifiek op uw leefstijl en dieetkeuze toegespitste informatie
• ook geschikt voor kinderen en jongeren
• meerdere dieetmogelijkheden en privacy
• tussentijdse contactmomenten ook via email mogelijk

Ondergewicht en eetstoornissen
In de begeleiding bij ondergewicht en eetstoornissen kunt u desgewenst een multidisciplinaire behandeling kiezen. In het medisch centrum Den Ham is een combinatie-begeleiding door een psycholoog mogelijk.

 

Gewichtsbepaling

Naast de weegschaal, en het berekenen van de BMI, maak ik gebruik van een BIVA-meting. Daarmee wordt de hoeveelheid spier-, vocht- en vetmassa bepaald, en ook de spieractiviteit, voor een beter beeld van het gewicht en het gewichtsverloop. Zie voor meer informatie op deze website: "BIVA-meting".

praktijk voor voeding & gezondheid 0