diensten

Als vrijgevestigd diëtist bied ik diverse mogelijkheden met betrekking tot dieetadvisering en voedingsvoorlichting. Ik kan u helpen met een persoonlijk dieetadvies of begeleiden bij het volgen van een door u gekozen bestaand dieet. Daarnaast kan ik helpen bij de keuze binnen het steeds groter, maar niet overzichtelijker wordende aanbod van levensmiddelen, gezondheidsproducten, voedingssupplementen en gezonde voedingswijzen.

 

Dieetadvies bij overgewicht, diabetes, verhoogde bloeddruk of verhoogd cholesterol staan voortdurend ter discussie. Wat is er wel of niet gezond?

 

Over voeding bij kanker wordt veel geschreven en gesproken. Wat is zinvol? Welke voedingsadviezen kunnen gecombineerd worden met een behandeling? Steeds duidelijker wordt ook dat bij COPD voeding en training hand in hand gaan. Voldoende eiwit is belangrijk, maar waar zit dat in?

 

Voldoende eiwit is ook belangrijk na maagverkleining. Hoeveel is dan nodig en hoe haal je de vereiste hoeveelheid? Voedingswetenschappers ontdekken steeds meer effecten van voeding op verschillende aandoeningen en ziektes.


Ontstekingsremmende voeding kan zinvol zijn bij reuma en andere aandoeningen met verhoogde ontstekingsactiviteit, zoals Parkinson, Alzheimer, psoriasis. Ook bij maagdarmproblemen kan een specifieke (soms tijdelijke) aanpassing van de voeding positief effect hebben.

 

Bij voedselovergevoeligheid en (voedsel)allergiën is een dieet vaak onvermijdelijk, maar vergroot het risico op eenzijdige voeding en tekorten. Deskundige advisering en begeleiding kan dat risico en de daaruit voortvloeiende gezondheidsklachten aanmerkelijk verkleinen. Ook ter preventie van gezondheidsproblemen kan een kritische kijk op het voedingspatroon, en indien nodig of gewenst detox/ontgiften, reden zijn voor een consult met een deskundig diëtist.


Ik hoor graag waarover ik u kan informeren en adviseren.

 

praktijk voor voeding & gezondheid 0